1 Nisan 2010 Perşembe

Havva E.




31/03/2010

Diyarbakır'da ahırda asılı bulunan 14 yaşındaki Havva E.'nin amca oğullarının tecavüzüne uğrayıp, öldürüldüğü belirlendi.Cinayeti, genç kızın tırnaklarının arasındaki doku örneği aydınlattı Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesinde, ahırda asılı halde bulunan 14 yaşındaki Havva E.'nin intihar etmediği, amcasının oğullarının tecavüzüne uğrayıp öldürüldüğü ortaya çıktı.

Havva'nın tırnaklarının arasında doku örnekleri bulununca tutuklanan dört zanlı hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Tüyler ürperten olay, 29 Nisan 2009'da Kocaköy ilçesinde yaşandı. Ailesinin yedi çocuğundan biri olan 14 yaşındaki Havva E. ahırda asılı halde bulundu. Genç kızın intihar ettiği iddiası, olayı soruşturan savcının dikkati sayesinde çürütüldü ve cinayet ortaya çıktı. Önce, Havva'nın cinsel organında morluklar bulundu ve kızlık zarının son 5 gün içerisinde yırtılmış olduğu belirlendi.

Bunun üzerine soruşturmayı yürüten savcı Havva'nın tırnak aralarından doku örnekleri aldırdı. Ailenin erkeklerinin de aralarında bulunduğu şüpheli kişilerden de kan örnekleri alınıp İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Raporda, Havva'nın tırnak aralarındaki doku ile amcasının oğulları Hüseyin E. (19) ve Mehmet E.'ye (20) ait DNA örneklerinin uyuştuğu belirlendi. Savcının talimatıyla ocak ayında gözaltına alınan Hüseyin E., Mehmet E. ve 17 yaşındaki V.E. ile azmettirici iddiasıyla Abdurrahman E. (43) tutuklandı.

Havva'nın ablası Muhbet E. de savcıya verdiği ifadede şunları söyledi: "Olaydan bir hafta önce durgundu. 'Neyin var' diye sorunca dağda kuzuları otlatırken amcamın oğulları Hüseyin ile V.'nin kendisine tecavüz ettiğini ve bunu anlatması halinde kendisini öldüreceklerini söylediğini anlattı." Sanıklardan Hüseyin, Mehmet ile V.E.'nin küçük yaşta çocuk öldürmek, suç gizleyip, delilleri karartmak ve tecavüz, Abdurrahman E.'nin ise cinayete azmettirmek suçlarından ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılmaları istendi.

Kaynak: Milliyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder