20 Nisan 2010 Salı

"Aşkına karşılık vermedi diye dehşet saçtı"



18/04/2010

Adana'da 30 yaşındaki Ömer Taşkın, aşkına karşılık vermediğini öne sürdüğü 17 yaşındaki G.Ö.'yü çalıştığı markette bıçakla rehin aldı. Genç kızı göğsü ve karnından yaraladıktan sonra, bıçağı kalbine dayayan Taşkın, G.Ö.'nün “Yapma, beni öldürme” diye yalvarmasına rağmen, 35 dakikalık yaşattığı dehşet ardından polis ekiplerince güçlükle ikna edildi. Taşkın gözaltına alınırken, yaralı G.Ö. hastaneye götürüldü.

Olay, bugün saat 11.00 sıralarında Kurtuluş Mahallesi Karaisalı Caddesi'ndeki bir markette meydana geldi. Askerden yeni gelen Ömer Taşkın, dün akşam kız arkadaşı olan ve bir markette kasiyer olarak çalışan G.Ö.'yü telefonla aradı. Taşkın, G.Ö.'nün telefonlarına cevap vermemesi üzerine, bugün çalıştığı markete gitti. İki genç burada telefona cevap vermeme konusunda tartıştı. Ömer Taşkın tartıştığı kız arkadaşını yanında getirdiği bıçakla karın ve göğsünden yaraladıktan sonra rehin aldı. G.Ö.'yü markette yere yatırıp kalbine bıçak dayarken, alışveriş yapanlar panik halinde marketten kaçtı. Market çalışanlar durumu polise bildirdi.

Markete gelen polisler üzerinde takım elbisesi bulunan Ömer Taşkın'ı eyleminden vazgeçirmek için uzun süre çaba gösterdi. Taşkın elindeki bıçağı, yere yatırıp başını kucağına aldığı kızın boğazına, zaman zaman da kalbine dayadı. Bu sırada G.Ö., gözyaşları içinde “Ne olur yapma, beni öldürme” diye yalvardı. Kalbine dayadığı bıçağı eliyle uzaklaştırmaya çalışan G.Ö., bu sırada da elinden yaralandı. G.Ö.'nün ağlamasına aldırmayan Ömer Taşkın'ı ikna etmek için bir komiser yardımcısı uzun süre çaba harcarken, “Onu çok seviyor olabilirsin. Ama böyle yaparak sevgi gösterilmez. Bırak bu eylemi, ben senin için her şeyi yapacağım” diye konuştu.

Elleri titreyen G.Ö., polisin 35 dakika süren çabası sonucu ikna edildi. Gözaltına alınan Taşkın, polis merkezine götürülürken, gazetecilerin, “Neden rehin aldın?” sorusu üzerine, “Onu çok sevdim, neden merak ediyorsunuz?” diye konuştu. Taşkın, ifadesi alınmak üzere Yarbaşı Polis Merkezi’ne götürülürken, yaralanan G.Ö. gelen 112 Acil Servis ekiplerinin ilk müdahalesi ardından marketten çıkarılıp, ambulansla Adana Numune Hastanesi’ne götürüldü. Tedavi altına alınan G.Ö.’nün hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi. (dha)


Kaynak: Radikal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder