8 Nisan 2010 Perşembe

Gülistan Kaya



08/04/2010

7 aylık hamile Gülistan Kaya, Diyarbakır'ın Çermik İlçesi'nde bir hafta önce hayvan otlatmaya gitmediği iddiasıyla eşi tarafından tekme tokat dövülmüştü. Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'ndeki baba evine döndükten sonra karnındaki bebeği ölen 28 yaşındaki şanssız kadın, solunum yetmezliğinden hayatını kaybetti. Gülistan Kaya'nın ölümü yakınlarını yasa boğarken, eşi 30 yaşındaki Vedat Kaya gözaltına alındı.


ŞANLIURFA - 5 yaşında Cihan adında bir erkek çocuğu olan Gülistan Kaya'yı ölüme götüren olayların başlangıcı geçtiğimiz hafta oldu. İddiaya göre, Siverek’in Beşyamaç Köyü’nde yaşayan Gülistan Kaya, 6 yıl önce Vedat Kaya ile evlenerek Çermik’in Yoğun Köyü’ne gelin olarak gitti. Burada çiftçilik ve hayvan yetiştiriciliği yapan Kaya çifti arasında sık sık hayvan otlatma nedeniyle tartışma ve kavgalar yaşanmaya başladı. Son olarak, geçen hafta hayvanları otlatmaya gitmediği gerekçesiyle çıkan tartışmada iddiaya göre, Vedat Kaya 7 aylık hamile eşi Gülistan Kaya’yı tekme tokat dövüp, kafasına da keserle vurdu. Yediği dayağın etkisiyle baygınlık geçiren genç kadın, olayı haber alan yakınları tarafından Siverek’e getirildi. Beşyamaç Köyü’ndeki baba evine dönen Gülistan Kaya, dün aniden fenalaşınca Siverek Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Siverek’te ilk müdahalesi yapılan ve hayati tehlikesi bulunduğu saptanan kadın, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk edildi. Fakülteye getirilen ve acil serviste tedavisine başlanan Gülistan Kaya’nın, 7 aylık kız bebeğinin karnında öldüğü ve zehirlendiği saptandı. Hemen yoğun bakım ünitesine alınan genç kadının burada kalbi durdu. Yeniden acil servise alınan ve yapılan müdahale ile hayata döndürülen genç kadının kalbi, tekrar götürüldüğü yoğun bakım ünitesinde bir saat sonra yeniden durdu. İkinci kez kalp masajı yapılan genç kadın, müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.
...

Devamı:
Kaynak: Radikal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder