30 Mayıs 2010 Pazar

Şiddet Gören Kadına Mahalle Desteği

27/05/2010

Adana'da beş yıl önce evlendiği eşi G.Ç.'nin "kendisine evlilikleri boyunca kötü muamele ve onur kırıcı davranışta bulunduğu" gerekçesiyle boşanma davası açan P. Ç.'ye ailesi, yakınları ve komşuları da destek verdi.

Sabah gazetesinin haberine göre, Adana 3. Aile Mahkemesi'nde görülen davanın dünkü duruşması öncesinde adliye önünde buluşan gruptakiler, "Anneler şiddet görmesin", "Kayralar ağlamasın", "Anneler bir melektir", "Kadına uzanan eller kırılsın" yazılı dövizler taşıyarak kadına yönelik şiddeti protesto etti. P.Ç.'nin babası B.Ç.,kızına ve torununa destek olmayı sürdüreceklerini söyledi; "Aile içi şiddetin son bulmasını, babaların daha medeni ve akılcı davranmasını istiyoruz" dedi.

Gülbahar: "Umut verici"

P.Ç.'ye desteği değerlendiren avukat Hülya Gülbahar "Kadına karşı şiddet ile asıl mücadele, toplum şiddete sıfır hoşgörü noktasına ulaştığı zaman başlayacak. Bu protesto, toplumda bu bilincin yeni yeni şekillenmeye başladığını gösteriyor; umut verici" dedi.

Boşanma, maddi ve manevi tazminat davası açtı

P.Ç. Adana 3. Aile Mahkemesi'nde "eşe karşı kötü muamele ve onur kırıcı davranış" nedeniyle boşanma, 50 bin TL maddi ve 100 bin TL manevi tazminat talebiyle dava açmıştı. P.Ç., avukatı Serdar Kabaş aracılığıyla mahkemeye verdiği dilekçede, "eşinin üç yaşındaki kızlarına da şiddet uyguladığını, kızının bu nedenle konuşamadığını ve pedagojik destek aldığını" belirtmişti. (BB)

Haber: Bianet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder