28 Mayıs 2010 Cuma

Bir tecavüz olayı da Van'dan

25/05/2010

Aralarında Erciş Belediyesi çalışanının da bulunduğu 11 kişinin 15 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz ettiği belirtilirken, olayla ilgili Erciş Belediyesi'nde zabıta olarak çalışan Ömer Aslaner tutuklandı. Tecavüz olayına 4 polisin de karıştığı ileri sürüldü.


Mardin ve Siirt'te aralında polis, asker, şeyh ve devlet memurlarının da bulunduğu birçok kişinin küçük çocuklara tecavüz ettiği olaylara bir yenisi eklendi. Van'ın Erciş İlçesi'nde 4 polisinde içinde aralarında bulunduğu ileri sürülen 11 kişinin 15 yaşındaki lise öğrencisi kız çocuğuna tecavüz ettiği belirtildi. Edinilen bilgiye göre; Erciş Kız Meslek Lisesi'nde okuyan 15 yaşındaki kız çocuğunu kandırarak kamerayla çıplak görüntülerini çeken Erciş Belediyesi'nde zabıta olarak çalışan Ömer Aslaner, bu görüntüleri şantaj olarak kullanmaya başladı. Defalarca kız çocuğuna tecavüz eden Aslaner'in daha sonra çocuğu para karşılığında aralarında 4 polisin de olduğu ileri sürülen 15 kişiye pazarladığı belirtildi.

Olay flash diskin kaybolması ile ortaya çıktı

Olay, Aslaner'in şantaj amaçlı kullandığı görüntülerin bulunduğu flash diski kaybetmesiyle ortaya çıktığı öğrenildi. Bir hafta önce flahs diski bulan bir vatandaş, polise haber verdi. Konuya ilişkin inceleme başlatan emniyet müdürlüğü, tecavüz olayına karıştıkları gerekçesiyle Ömer Aslaner ve aralarında iki internet cafe sahebinin de bulunduğu 10 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 11 kişiden 10'u serbest bırakılırken, Aslaner mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çocuk koruma altına alındı

Olayın ortaya çıkmasından sonra ailesinden alınan mağdur çocuk ise, Van Valiliği tarafından çocuk yetiştirme kurumuna verildi.

Savcılık gizlilik kararı aldı

Konuya ilişkin soruşturma başlatan Erciş Cumhuriyet Savcılığı'nın ise dosyada gizlilik kararı alındığı belirtildi. Olaya karıştığı ileri sürülen 4 polis hakkında ise şimdiye kadar herhangi bir işlemin yapılmadığı belirtildi.

'Sorumlular ortaya çıkarılsın

Olayı öğrenen kız çocuğunun ailesi ise, sorumluların biran önce ortaya çıkarılmasını istedi. Görüntüsünün çekilmesini istemeyen aile üyeleri, olayın şebeke işi olduğunu ve ölümle tehdit edildiklerini kaydetti.

'Okulda çok sayıda benzer olay var'

Öte yanda Aslaner'in sürekli telsizli kişilerle birlikte okulun önüne geldiğini belirten Kız Meslek Lisesi öğrencileri ise, olayın mağduru olan arkadaşlarının onları gördüğünde okula kaçarak saklandığını ifade etti. İsmini vermek istemeyen öğrenciler, okulda başka öğrencilerin de benzer şekilde şantajla taciz ve tecavüze uğradığını ileri sürerek, olayın detaylıca araştırılarak ortaya çıkarılmasını istedi. Öğrenciler, Aslaner ve telsizli kişilerin sürekli araçla okulun önüne geldiğini, mağdur olan arkadaşlarının ise onları görmesi üzerine sürekli okula kaçarak saklanmaya çalıştığını kaydederek, "Arkadaşımız sınıflara girerek saklanıyordu. Biz de neden olduğunu bilmiyorduk. Aslaner ve diğer kişiler ise okul önünde beklemeye devam ediyordu" dedi.

'Okul müdürü bilgi vermememizi istedi'

Olaydan sonra psikolojik olarak etkilendiklerini ifade eden öğrenciler, "Olaydan sonra okul müdürü bizi topladı. Kimseye bilgi vermememizi istedi" dedi. "Kız Meslek Lisesi Yurdu'nda da benzer olayların yaşandığını duyduk" diyen öğrenciler, şunları kaydetti: "Geceleri geç saatlerde yabancı kişilerin gittiğini herkes biliyor. Yurt çalışanlarının bu kişilere kapıyı açtığını öğrendik. Bunun gibi başka kızlar da var. Ama öldürülme korkusuyla olayı anlatmıyor."

'Kız çocuklarını kandırarak internet kafeye götürüyorlardı'

Kız öğrencilerin ilk önce kafeteryalara götürülerek bu duruma düşürdüğünü dile getiren öğrenciler, "Burada daha sonra bu kişiler tarafından görüntüleri çekilerek bu duruma düşürüyorlar" şeklinde konuştu.

Okul müdürü bilgi vermedi

Konuya ilişkin bilgi almak için okula giden muhabirimize ise, Kız Meslek Lisesi Müdür Gülay Turan tepki göstererek, soruları cevapsız bıraktı. Muhabirimiz hademeler tarafından zorla okul bahçesinden çıkarıldı. Muhabirimizin çekim yapması üzerine haber verilen çok sayıda polisin okul etrafından güvenlik önlemi alması ise dikkat çekti.

DİHA

http://www.yuksekovahaber.com/haber/bir-tecavuz-olayi-da-vandan-31289.htm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder