8 Mayıs 2010 Cumartesi

Nisan 2010: 21 Kadın Katledildi


Toplumun en derin yaralarından kadına yönelik şiddette Nisan ayında da hiçbir azalma olmadı. Nisan ayında kadınlar hamile oldukları için koyun otlatamayacaklarını söyledikleri, şiddet gördükleri için ayrıldıkları eşlerinin yeniden birlikte olma teklifini reddettikleri için öldürüldü. Nisan ayında kadınlar, sevdikleri erkekle evlendikleri için namus cinayetine kurban gitti.

Nisan ayında kadınlar, aile içerisinde maruz kaldıkları şiddete "yeter" demek için ölümü seçti, intihar etti. Eşinden şiddet gören kadınlar, polis tarafından evlerine geri gönderildiği için öldürüldü. Şiddet gördüğü eşini 11 kez karakola şikayet eden kadın, eşi tarafından sokak ortasında kurşunlanarak öldürüldü. Nisan ayında 21 kadın, katliam ve intiharlar sonucu yaşamını yitirdi, onlarca kadın fiziki şiddete maruz kaldı.


29 Nisan- İzmir'de şiddet gördüğü eşi hakkında 11 kez şikayette bulunan Leyla Bakan, "Senden boşanmak istiyorum. Niye ayrılmamakta direniyorsun" dediği eşi Ali Nadir Bakan tarafından sokak ortasında kurşunlanarak öldürüldü. Ali Nadir Bakan, öldürdüğü eşinin ardından iftira atmaktan da geri kalmadı, ifadesinde karısının "Seni patronumla boynuzluyorum" dediği için öldürdüğünü söyledi. Eşine şiddet uyguladığı için 11 kez karakolluk olan Bakan, her defasında karakoldan hakkında işlem yapılmadan geri gönderilmişti.

27 Nisan- Antalya'da gece evine dönen 25 yaşındaki A.S., 17 ayrı suçtan sabıkası bulunan Yalçın Kar'ın tecavüzüne uğradı. Yalçın Kar polis tarafından bacağından ve kolundan vurularak yakalandı.

26 Nisan- Van'da 15 yaşındaki H.K. adlı genç kız evde babasına ait av tüfeğiyle intihar etti. Hastaneye kaldırılan H.K. yolda yaşamını yitirdi.

25 Nisan- İzmir'in Balçova İlçesi'nde iki kadın aynı sokakta kurşunlanarak öldürüldü. Banka memuru olan 27 yaşındaki Esra Yaşar ve üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Ayşe Selen Ayla kurşunlanarak öldürüldü. İki gecede aynı yerde iki kadını öldüren seri katil Bodrum'da yakalandı.

-İstanbul Küçükçekmece'de eşiyle tartışan 50 yaşındaki Leyla Koç, mutfak demirine bağladığı ipi boynuna geçirerek kendini boşluğa bıraktı. Koç, olay yerinde yaşamını yitirdi.

-Adana'da Nilüfer Sevil Gökmen bir akrabası tarafından evinin bahçesinde pompalı silahla vurularak öldürüldü.

24 Nisan-Ağrı'da sevdiği erkekle kaçarak evlenen Esra Kaya, kardeşi Ferhat Ekinci tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Ferhat Ekinci ablasını bıçaklarken dehşet anlarını telefonla Urfa'daki ailesine dinletti. Ekinci gözaltına alınırken, "Namusumuz ortada kalmıştı. Ben de temizledim" dedi.

23 Nisan- Mersin'in Tarsus İlçesinde 3 çocuk annesi 63 yaşındaki Işık Göçük kendini iple asarak yaşamına son verdi. Göçük'ün neden intihar ettiği bilinmiyor.

22 Nisan- Maraş'ın Elbistan ilçesinde düğün hazırlığı yapan 19 yaşındaki Bediha Karakaş, iple kendini asarak yaşamına son verdi. Karakaş'ın neden intihar ettiği bilinmiyor.

-Mardin'in Midyat ilçesinde 14 yaşındaki H.A., evlerinde tavana bağladığı iple intihar etti. H.A.'nın neden intihar ettiği bilinmiyor.

-Urfa'da, Karaköprü Fen Lisesi Kız Öğrenci Yurdu'nda okuyan 15 yaşındaki N.Ç. yaşadığı ailevi sorunlar nedeniyle hap içerek intihara kalkıştı. Hastaneye kaldırılan N.Ç.'nin midesi yıkandı.

-Urfa'nın Siverek İlçesi Bahçe köyünde yaşayan 19 yaşındaki Serpil Çiçekçi hap içerek intihara kalkıştı. Serpil Çiçek'in eşinden bir süre önce ayrıldığı belirtildi.

21 Nisan- İstanbul'da taksi şoförlüğü yapan Yaşar Kaçar, 28 yıl evli kaldığı ve 3 ay önce boşandığı Aynur Kaçar'ı başından vurarak öldürdü. Ardında intihar etti.

-Adana Ceyhan'da 17 yaşındaki lise 2. sınıf öğrencisi A.A., babasına ait ruhsatsız tabanca ile intihar etti. Genç kızın veda mektubunda, ailesinin erkek arkadaşına karşı çıktığı için intihar ettiğini yazdığı belirtildi.

17 Nisan- Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde, bir adam, barışmak istediği eski eşi Aysel Çalışır'ı, olumsuz yanıt aldığı için 3 yerinden bıçaklayarak öldürdü.

10 Nisan- Iğdır'da Nizami İsmailov, iş çıkışı eve birlikte gittikleri eşi Nazire Ekberova'yı kafasına ve yüzüne taşla vurarak öldürdü. Hastaneye kaldırılan Nazire Ekberova kan kaybından yaşamını yitirdi.

-Muğla'nın Fethiye İlçisi'nde Güler K. tartıştığı eşi tarafından göğsünden bıçaklanarak öldürüldü. Ahmet K., Güler K'yı, "Sen başkalarıyla yaşarsan ben de yaşarım" dediği için kendini kaybedip bıçakladığını söyledi.

9 Nisan- Diyarbakır'da, hamile olduğu için koyunları otlatamayacağını söyleyen 28 yaşındaki Gülistan K. eşi tarafından feci şekilde dövüldü. Dayak sonucu karnındaki bebeğin öldüğü belirtilen Gülistan K. kaldırıldığı yoğun bakımda yaşam mücadelesini kaybetti. 5 yıllık evli olan Gülistan K.'nın 4 yaşında bir de oğlu vardı.

6 Nisan- Aydın'ın Çine ilçesinde Erkan Ç., velayeti eski eşinde bulunan ve Çatak köyünde yaşayan 3 yaşındaki oğlu K.'yi kaçırarak, evine götürdü. Erkan Ç., çocuğu almaya gelen eski eşi Aysun Ç., kayın validesi Aysel U. ve kayınpederi Refik U.'yu sokak ortasında av tüfeğiyle vurarak öldürdü.

5 Nisan- Mersin Güneykent Mahallesi'nde evli ve 2 çocuk babası F.T. (39), bir süredir birlikte olduğu sevgilisi A.Y. (25)'yi hamile olduğu, çocuğu doğurmakta ısrar ettiği için kurşunla vurarak öldürdü. A.Y.'ye 7 kurşun sıkan F.T., cesedi yol kenarına attıktan sonra Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne giderek teslim oldu.

-Kars merkeze bağlı Çığırgan köyünde oturan Yosma Altunbey, eşi Mirsevdi ve eşinin kardeşi Recep tarafından tekme tokat dövüldü ve bıçakla burnu kesildi. Kanlar içinde evinden çıkarak aynı köyde oturan babası Muhrali Altunbey'in evine giden Yosma Altunbey, Kars Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Altunbey, aile içi şiddetin yanı sıra jandarmada da şiddete maruz kaldı. 40 yaşındaki kadın, eşinden şikayetçi olmak için gittiği jandarma tarafından hastaneye götürülürken, uzman çavuş tarafından yumruklandı.

-Erzincan'da eşinden ayrılmak istemediğini belirten E.Ç, eve dönme isteğine olumsuz cevap alınca yanında getirdiği bıçakla eşi Fazilet Ç.'ye saldırdı. Fazilet Ç., vücudunun değişik yerlerinden 6 bıçak darbesi aldı.

03 Nisan- Aydın'ın Söke İlçesi'nde, psikolojik sorunları olan A.T. kendisini aldattığını düşündüğü eşi Hafize Topluca (33) ve Gürkan Karakaş'ı (35) Kuşadası'nda bir restorana çağırıp konuştuktan sonra otoparkta av tüfeğiyle vurarak öldürdü. Rehber öğretmen A.T. olayın ardından tutuklandı. Gürkan Karakaş, aldatma iddiasının yalan olduğunu belirtti, kendisinin son anda çıkan işinden dolayı yemeğe gidemediği için kurtulduğunu söyledi.

2 Nisan- İstanbul Ümraniye'de 18 yaşındaki Songül Senem Elönü, evinde ölü bulundu. Genç kadının bıçaklanarak öldürüldüğü belirtildi.

1 Nisan- Mersin'de SHÇEK'e bağlı Özürlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde çalışan hemşire E.G. aşkına karşılık vermediği için amcasının oğlu M.G. tarafından 3 yerinden bıçaklandı.

Kaynak: ETHA


Haber: BirGün

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder