30 Mayıs 2010 Pazar

Ağrı'da 4 günde 5 kadın intihar etti

29/05/2010

Hümeyra PARDELİ/AĞRI, (DHA)

AĞRI’nın Diyadin İlçesi'nde 2 gün içinde 3 kadın intihar etti. Köylerdeki intiharlar yetkilileri harekete geçirdi. Ağrı’ya 60 kilometre uzaklıkta olan, daha önce kadına şiddet ve töre cinayetleri ile gündeme gelen Diyadin İlçesi'nde 3 kadın kendilerini asarak yaşamlarına son verdi.

Kaplıcaları ile ünlü Diyadin İlçesi'nde intihar olayları Tendürek Dağı eteklerindeki Yanıkçukuru ve Yolcupınar’ı köylerinde meydana geldi. Yanıkçukur Köyü'nde oturan 20 yaşındaki Saniye Çelik dün cumartesi günü kendi evlerinin tavanına iple astı. Saniye Çelik’in ölüm nedenini belirlemek için otopsi çalışmaları ve soruşturma sürdürülürken yörede bir ilk yaşandı. Yanıkçukur’a komşu olan Yolcupınar Köyü'nde evde kimsenin olmadığı bir sırada 18 yaşındaki Özlem Demir ile dayısının eşi 21 yaşındaki Şehriban Polat’ın birlikte intihar ettikleri haberi kısa sürede duyuldu.
Zorla evlenderilmek istenen ve buna karşı çıkan Özlem Demir’in, aynı odada 5 aylık evli olan Şehriban Polat’la intihar etmesi şüpheli bulundu. Bu sabah saatlerinde iki kadının yazlık olarak kullanılan eve girerek iple kendilerini astığı belirtildi. Kadınların içeri girilmesini önlemek için kapının arkasına büyükçe bir taş koydukları ileri sürüldü.

İntihar eden kadınların cesedini Özlem Demir’in kardeşi Songül Demir buldu ve saat 10.00 sıralarında olay jandarmaya bildirildi. Cesetler otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Şehriban Polat’ın eşi Süleyman Polat’ın ise İzmir’e inşaatlarda çalışmaya gittiği için köyde bulunmadığı belirtildi.
Yolcupınar Köyü Muhtarı Kemal Yıldırım, köyde şimdiye kadar böyle bir olayla karşılaşmadıklarını söyledi. Özlem Demir’in komşu Oğlaklar Köyü'nden birisiyle nişanlı olduğunu anlatan Muhtar Yıldırım, “Özlem, kız kardeşi Songül’e ‘Biz telefonla konuşmayşa gidiyoruz. Sen sakın gelme’ diyor. Sonra da aynı yerde iple intihar ediyorlar. Küçük kız bir saat kadar bekledikten sonra eve gidiyor. Kapıyı açamayınca dayısı Yusuf Polat’tan yardım istiyor ve kapıyı zorla açıyorlar. Korkunç olayla karşılaşıyorlar. Biz de olaya çok şaşırdık. İlk kez köyümüzde kadın intiharı oluyor” dedi.

Bilim adamları kadın intiharları için ‘örtülü cinayet’ derken, Diyadin Kaymakamı Berkan Sönmezay, kadın ve kızların intihar olaylarına yörede sıkça rastlandığını söyledi. Bunların büyük bir bölümünün aile içi şiddetten kaynaklandığına işaret eden Kaymakam Berkan Sönmezay, “Duyduğumuz kadarıyla bugün intihar eden Özlem Demir, yaşlı biriyle evlendirilmek isteniyormuş. Konu araştırılıyor. Ancak iki kadının aynı oda içerisinde intahar etmesi pek de mantıklı gelmiyor. Cenazeler otopsi için Trabzon’a gönderildi. Kesin bilgilere otopsi sonrası ulaşacağız” diye konuştu.
Diyadin İlçesi'nde incelemelerde bulunmak üzere geldiği sırada intihar olaylarını öğrenen Vali Ali Yerlikaya, “İki gün içinde üç kadının intihar etmesi oldukça düşündürücü. Geriye dönük olarak bu olayların araştırılması gerekiyor. Konu hakkında emniyet müdürü ve jandarma komutanımız ilgilenecek” dedi.

Haberin tümü: Radikal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder