30 Mart 2010 Salı

Firdevs Aydoğdu


ÇANKIRI’nın Çerkeş İlçesi’ne bağlı Belkavak Köyünde 30 yaşındaki Hamza Gölyeri, aynı yaştaki eski eşi 2 çocuk annesi Firdevs Aydoğdu'yu önce av tüfeğiyle ateş ederek yaraladı, ardından 15 yerinden bıçaklayarak öldürdü.

Olay, Çerkeş’ın Belkavak köyünde meydana geldi. Eşyalarını almak üzere, boşandığı eşi Hamza Gölyeri’nin evine gelen Firdevs Aydoğdu, 2 çocuğunun babası ile belirlenemeyen bir nedenle tartışmaya başladı. Tartışma sırasında öfkelenen Hamza Gölyeri, evdeki av tüfeğiyle Firdevs Aydoğdu’ya 3 el ateş ederek yaraladı.

Aldığı yaralara rağmen evden kaçmayı başaran Firdevs Aydoğdu, yakındaki komşulara sığınmak istedi. Öfkesini yenemeyen Hamza Gölyeri, bu kez mutfaktan aldığı ekmek bıçağı ile Firdevs Aydoğdu’ya saldırdı. Talihsiz kadın, eski kocasının 15 bıçak darbesiyle olay yerinde can verdi. Görgü tanıklarının ihbarıyla olay yerine gelen jandarma, Hamza Gölyeri’yi yakaladı. Savcılığa sevkedilen Hamza Gölyeri, cinayeti işlediğini itiraf etti.

Şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşinden bir süre önce resmen ayrılan, ancak 4 ay öncesine kadar birlikte yaşadığı eski eşi tarafından öldürülen Firdevs Aydoğdu, yaklaşık 4 aydır Çerkeş’te iki çocuğu ile birlikte kendisine ait evde yaşıyordu. Eski eşini önce av tüfeği ile yaralayan daha sonra da bıçak darbeleriyle öldüren Hamza Gölyeri’nin ise uzun süredir işsiz olduğu öğrenildi.

Kaynak: Milliyet

2 yorum:

  1. Nacizane bir tasiyem olacak, bu tarz 3. sayfa haberler yerine kadına şiddetin önüne geçmek için ne yapılabilir, kadınlar bu durumlarda nerelere başvurabilir, hakları nelerdir bu konularda birşeyler yazarsan daha iyi olacaktır. Çünkü bu hikayeler canımızı sıkmaktan, elleri kırılsın dedirtmekten başka bir işe yaramıyor. Yanlış anlamamanı rica ediyorum bu tavsiyemi.

    YanıtlaSil
  2. merhaba nora,

    rica ederim, çok yapıcı bir eleştiri, teşekkür ederim. düzenli bir gazete okuyucusu olarak 3. sayfa haberlerini okuyan biriyim. siyasi çekişmeler arasında toplumdaki bu tür patlama anlarının es geçilmesi üzücü, bu şiddet arasında hedef tahasına dönüşen kadınaları öne çıkarmak istedim. ama haklısın yarayı gösteren biri ilacı da gösterebilmeli. En kısa zamanda uygun bir şablon dahilinde sağ tarafa bu bilgileri de ekleyeceğim. Tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil